Genç Patronlar

* HER ŞEY DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

Haber Burada

GENÇ PATRONLAR GAZETESİ

Dev yatırımlar | Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası Temel Atma törenine katıldı
Dünya, Gündem, Türkiye

Dev yatırımlar | Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası Temel Atma törenine katıldı 

“YILLIK YOLCU KAPASİTESİNİ 2,5 MİLYON YOLCUYA ÇIKARACAĞIZ”

Bakan Karaismailoğlu, Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası Temel Atma törenine katıldı

Karaismailoğlu, “Yıllık yolcu kapasitesini 1 milyon 200 bin yolcudan 2,5 milyon yolcuya çıkaracağız. Malatya havayolu taşımacılığı ve trafiğinde çok daha önemli bir konum üstlenecek. Malatya’ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında artış sağlayarak bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacak ve ticaret faaliyetlerini daha da hareketlendirecek” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak için Malatya’ya gitti. Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası Temel Atma törenine katılan Karaismailoğlu, burada yaptığı konuşmada Malatya’da 1 milyon 200 bin olan yıllık yolcu kapasitesini 2,5 milyon yolcuya çıkaracaklarını aktardı.

“Türkiye bugün ulaşımın her modunda dünyada ve bölgesinde lojistik süper güç haline geldi”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmesi hedefi doğrultusunda, dev projelerimizi bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’nin bugün ulaşımın her modunda dünya ölçeğinde altyapı projelerini hayata geçirerek, dünyada ve bölgesinde bir lojistik süper güç haline geldiğini bildirdi.

Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 2003 yılında başlayan havayolu yatırımları, bu alanda tüm Türkiye de olduğu gibi Malatya’da da çok önemli gelişmeleri beraberinde getirdi. 2003 yılında 89 bin olan havayolu yolcu sayısı 2019 yılında 750 bine yükseldi. 2020 yılında korona virüs salgınına rağmen 478 bin 546’ya ulaştı. Malatya son 19 yılda çok önemli gelişmeler kaydetti. Ekonomisi büyüdü, refahı arttı ve daha fazlasına ihtiyaç duydu.”

“Yıllık yolcu kapasitesini 1 milyon 200 bin yolcudan 2,5 milyon yolcuya çıkaracağız”

Yolcu hizmetinde istenilen hizmet kalitesine ulaşılabilmesi için günümüz şartlarına uygun Malatya’ya yakışan yeni bir terminal binasının inşasına karar verdiklerini aktaran Bakan Karaismailoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Malatya’ya 9 bin 625 metrekare olan mevcut terminal binasının yanına 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde yeni bir terminal binası kazandıracağız. Yıllık yolcu kapasitesini 1 milyon 200 bin yolcudan 2,5 milyon yolcuya çıkaracağız. Sadece terminal binası yapmakla kalmayacak; 2 bin 495 metrekare büyüklüğünde Isı ve Güç Merkezi Binası, 112 metrekare Apron Bariyer Binası, Havalimanı Giriş Nizamiye Binası, Havalimanı İç Bağlantı Yolları, 301 araçlık otopark, arıtma tesisi ve 48 bin 900 metrekarelik Apron ve Yer Hizmetleri Araç Sahası’nı da inşa edeceğiz. 7. Ana Jet Üs Komutanlığına ait; Akaryakıt Hizmetleri Takım Komutanlığı Binası ve Nizamiye Binası da yapacağız.”

Bakan Karaismailoğlu, Malatya ziyareti kapsamında Malatya Çevre Yolu Şantiyesini de ziyaret edip, brifing aldı. Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans yöntemi ile katılacağı Tohma Köprüsü’nün de açılışını gerçekleştirecek.

Haberler

seers cmp badge