Genç Patronlar

* HER ŞEY DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

Haber Burada

GENÇ PATRONLAR GAZETESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Hedefimiz, zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır”
Dünya, Gündem, İyi ki Varsın, Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Hedefimiz, zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” Programı’nda yaptığı konuşmada, “11.11.2019 tarihinde saat 11.11’de, toplam 11 milyon fidan ve ağacı, ‘geleceğe nefes’ olması ümidiyle toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz, zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyası kapsamında Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Batıkent Çakırlar mevkiinde düzenlenen programa katıldı.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 81 vilayette 2023 ayrı noktada, aynı anda, saat 11.11’de, toplam 11 milyon fidan ve ağacın, “geleceğe nefes” olması ümidiyle toprakla buluşturulduğunu, hedeflerinin zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Toprakla buluşan her bir fidanın hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, fidanların dikiminde emeği geçenlere ve ağaç sevgisini bir seferberlik hâline dönüştüren vatandaşlara şükranlarını sundu.

“Geleceğe Nefes” seferberliğinin hedefleri aşarak dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerinin de kampanyayı Çorum’dan takip ederek, kayıtlara geçireceğini bildirdi.

“DİKİLEN HER FİDAN VE AĞAÇ GELECEĞE BIRAKILMIŞ BÜYÜK BİR MİRAS”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanyaya olan ilgi dolayısıyla 11 Kasım günü ve 11.11 saatini gelecek yıllarda da “Ağaç Günü” olarak değerlendirilmesi fikrinin ortaya çıktığını dile getirerek, 11 Kasım’ın “Millî Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararını geçen hafta imzaladığını hatırlattı. “İnşallah bundan sonra her yıl milletimiz, takvimler 11 Kasım’ı ve saat de 11.11’i gösterdiğinde, fidan dikmek üzere belirlenen alanlarda olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikilen her bir fidanın, ağacın geleceğe bırakılmış büyük bir miras olduğunu kaydetti.

Türk Milleti’nin bugün tarih yazdığını, istiklaline ve istikbaline yönelik saldırılara karşı verdiği mücadeleyle de tarih yazdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Terör örgütlerine karşı tarih yazıyor. Ekonomide, sanayide, ihracatta, turizmde, her alanda tarih yazıyor. İşte burada olduğu gibi ağaçlandırma, yeşillendirme, tabiata sahip çıkma konusunda da tarih yazıyor. Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kakmıştı, haftalarca sokakları ateşe vermişler, esnafımızın malını, mülkünü yağlamışlardı. Bizde işte burada ağaçlandırma yapıyoruz. Peki, nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar? Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayan hani nerede? Hiçbiri ortada yok. Dikili ağaçları yok, çünkü bunların derdi ağaç dikmek değil, Türkiye’yi bir çıra gibi yakmaktı. İşte bu yaz olanları duydunuz değil mi? Bodrum’da, Marmaris’te, İzmir’de, Antalya’da, birçok yerde ormanlık alanları nasıl yaktıklarını izledik değil mi? Bu PKK denilen bölücü terör örgütü, onların yan kolları kendileri bunları açıkladılar, biz yaktık dediler. Onlar yaktılar, biz diktik. Bunların derdi çevreyi korumak değil, birileri adına Türkiye’yi kuşatmaktı.”

“17 YILDA ORMAN VARLIĞINI 20,8 MİLYON HEKTARDAN 22,6 MİLYON HEKTARA ÇIKARTTIK”

Aşık Veysel’in “Kara Toprak” şiirini okuyan, Hazreti Mevlana’nın da insanlara öğüdünü tabiat üzerinden verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toprakta biten güller solsa da gönüllerde biten güllerin daimi olduğunu söyleyen Hazreti Mevlana misali, biz de fidanlarımızı hem toprağa hem gönüllere dikiyoruz. Ne mutlu bize ki ecdadımızdan miras aldığımız toprak, ağaç, orman sevgisini işte bu kampanyayla taçlandırıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabiatı sadece korumakla kalmayıp geliştirerek, güzelleştirerek sonraki nesillere bırakmanın çabası içinde olduklarını vurgulayarak, Türkiye’nin orman alanını ve ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevreyi korumak amacıyla 17 yılda toplam 4,5 milyar fidanı toprakla buluşturarak orman varlığını 20,8 milyon hektardan 22,6 milyon hektara çıkarttıklarını, böylece erozyonla kaybedilen toprak miktarını yıllık 500 milyon tondan 154 milyon tona kadar düşürdüklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim yeşil sevdamızın adı, Cumhuriyet döneminin tamamında yapılan ağaçlandırmanın 1,5 katını 17 yılda yapabilmektir. Tabiat sevgimizin adı yanan alanların 40 katı kadar ağaçlandırma yapabilmektir. Bizim yeşil sevgimizi, ağaç hassasiyetimizi, çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez. 25 yılı aşan hizmet müktesebatımız bunların eşsiz örnekleriyle doludur” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde İstanbul’da yaptığı hizmetleri dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi birileri bir önceki dönemde hazırlıkları tamamlanan ileri biyolojik arıtma tesisi yatırımı için, şu gaflete bakın,  ‘temel atmama’ töreni yapıyor. Bunlar temel atma ve açılış töreni gibi işlere zaten yabancılar. Örneğin şahsım, ben zaten pek temel atma törenine değil, daha çok açılışlara giderim, bu benim prensibim, o ayrı. Ama bunların yaptığına bakın, temel atmama töreni. Onun için tıynetlerine, karakterlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir, onun için kendilerine yakışanı yapmışlar. Aslında bu yaklaşımın adı İstanbul’u gelecekte yeniden kokuya, pisliğe, perişanlığa mahkûm etmektir. İstanbul’un ne olduğunu, nereden geldiğini, bugün nerede durduğunu, gelecekte nereye gittiğini bilmeyen bir zihniyetin yapılan ve yapılmak istenen işleri anlamasını beklemek beyhudedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi çocukluğundan bu yana “tohumlar fidanlar, fidanlar ağaca dönmeli yurdumda” diye tekerleme tadında bir şarkı bulunduğuna dikkati çekerek, bu şarkının aynı zamanda maziden atiye kurulan bir köprünün de ifadesi olduğunu, bugün de ecdadın mirası üzerine kendilerinin katkıda bulunarak gelecek nesillere devredeceklerini belirtti.

“TOPRAĞA NE KADAR EMEK VERİRSEN O KADAR KARŞILIK ALIRSIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geleceğe nefes ol derken, fidan dikmenin ötesinde çocuklarımıza her bakımdan daha güçlü bir Türkiye bırakmanın kararlılığını da ifade ediyoruz. Bugün dikilen fidanlar her yıl büyüyüp serpilirken çocuklarımız da onlarla birlikte ülkemizin geleceğini kucaklamaya talip bir donanımla kendilerini geliştirecekler. Toprak ne ekersen onu verir, toprağa ne kadar emek verirsen o kadar karşılık alırsın. İnsan da öyledir, bunun için biz insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz” sözlerine yer verdi.

“Geleceğe Nefes” kampanyasının hayırlı neticeler doğuracağına olan inancını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanyada emeği geçenlere, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah ilk nefesimizden son nefesimize kadar geleceğe nefes olmaya devam edeceğiz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan alana gelişlerinin öncesinde fidan dikerek can suyu verdi. Tanıtım filminin gösterildiği programda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bulunduğu Şırnak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un bulunduğu Sinop, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın bulunduğu Aksaray, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bulunduğu Antalya ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın bulunduğu Konya’da bulunan fidan dikim alanlarına canlı bağlantılar gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ormanlarda doğal olarak yetişen 65 bitki türü kullanarak yapılan el yapımı tablo hediye takdim etti.

Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de katıldı.

Enerji petrol medya Ceo – Mehmet Ali setencioğlu,

Haberler

seers cmp badge