Genç Patronlar

* HER ŞEY DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

Haber Burada

GENÇ PATRONLAR GAZETESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Muhtarları ile iftar programına katıldı
Dünya, Gündem, Türkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Muhtarları ile iftar programına katıldı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Muhtarları ile iftar programında yaptığı konuşmada, Türk milletinin maruz kaldığı tüm saldırıların üstesinden gelmeyi; birliğine, beraberliğine, bayrağına, ezanına, vatanına ve geleceğine olan güçlü bağlılığı sayesinde başardığını vurgulayarak, “Bugün de Türkiye için demokrasiden, hukuk devletinden, sosyal devletten 82 milyonun tamamını kucaklayan ve Türkiye ortak paydası anlayışından başka bir çözüm yolu görmüyoruz, düşünmüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen iftar programında İstanbul’daki muhtarlarla bir araya geldi. Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinin ardından göreve başlayan tüm muhtarları tebrik etti.

“MUHTARLIK SEÇİMLERİNİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDEN AYRILMASINDA YARAR VAR”

Muhtarlar toplantısının 50’ncisini sadece İstanbul muhtarlarıyla yapmak istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlıkların büyüklüklerinin çok farklılık gösterdiğini, kırsal için ayrı, büyükşehirler için ayrı olacak şekilde mahallelerin fiziki büyüklük ve nüfus esasına göre gözden geçirilmesinde fayda gördüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlık seçimlerinin de belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinden ayrılmasında yarar bulunduğunu ifade ederek, “Muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı seçimlerinden önce veya sonra yapılmasının her iki seçimin de daha sağlıklı yürümesini temin edecektir” dedi.

Muhtarların özlük haklarındaki birçok iyileştirmenin kendi görev süresince gerçekleştirildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özlük haklarının yanında silah dediniz silahı da verdik, hem de geri iade edilmemek üzere. İçişleri Bakanlığımız bünyesinde bir Muhtarlar Daire Başkanlığı ve Muhtarlık Bilgi Sistemini de biz kurduk, daha önce böyle bir şey yoktu. Valilerimize, kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza muhtarlarımızla yakından ilgilenmeleri konusunda kesin talimatlarımız var. İnşallah önümüzdeki dönemde sizlerle el birliği, gönül birliği, fikir birliği içinde mahallelerimize ve ülkemize çok daha büyük hizmetlere beraberce imza atacağız” diye konuştu.

“82 MİLYON HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine yönelik kararını anımsatarak neden seçimin yenilenmesine yönelik karar verildiğini anlattı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararının sadece sandık kurulu üyelerinin usulüne uygun atanmamış olmasına dayanmadığını, Kurul karar verirken hem bu durumu hem de oy sayım döküm cetvellerindeki usulsüzlükleri gözeterek her ikisinin birden çakıştığı sandıkları dikkate aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı kurul AK Parti olarak bizim Büyükçekmece, Milliyetçi Hareket Partisinin de Maltepe ilçe belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili itirazlarımızı ret etmiştir. Her iki belediye başkanlığını da CHP’nin kazanmış olmasına rağmen biz bu kararı saygıyla karşıladık” ifadesini kullandı.

AK Parti’nin tüm itiraz sürecini Büyükşehir oylarındaki gördükleri sorunlar üzerine devam ettirdiğini ve neticeye ulaştığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararını ülkemizi karalamak, demokrasimizi lekelemek için bir fırsata dönüştürmeye çalışanlara cevabı hep birlikte diyorum ki 23 Haziran’da gelin beraber verelim” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlardan seçimin yenilenmesine yönelik kararın neden alındığını kendi mahallelerinde vatandaşlara anlatmalarını istedi.

Türk milletinin maruz kaldığı tüm saldırıların üstesinden gelmeyi; birliğine, beraberliğine, bayrağına, ezanına, vatanına ve geleceğine olan güçlü bağlılığı sayesinde başardığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün de Türkiye için demokrasiden, hukuk devletinden, sosyal devletten 82 milyonun tamamını kucaklayan ve Türkiye ortak paydası anlayışından başka bir çözüm yolu görmüyoruz, düşünmüyoruz. Onun için ne diyoruz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizim başka çıkış yolumuz yok. Onun için, Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Abhaza’sıyla, Roman’ıyla, Boşnak’ıyla, Arnavut’uyla ülkemizdeki 82 milyon bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“ECDADIMIZIN YAPTIĞI GİBİ BAYRAĞIMIZIN İNMEMESİ İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE BU VATANI SAVUNACAĞIZ”

Birilerinin sürekli Türkiye’nin üzerine karabulutlar toplamaya, içerideki dinamiklerin moralini bozmaya, dışarıya karşı da olumsuz tablo çizmeye çalıştığına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan,  şöyle devam etti: “Türkiye yarın demokrasisi ve ekonomisiyle yerle yeksan olsa, inanın bunlar var ya âdeta zil takıp oynarlar. Bunların hepsi de ülkemizle ve milletimizle gönül bağı kopmuş, bir asır önceki mandacı zihniyet artığı, geleceklerini dünyanın başka yerlerinde gören tuzu kuru tiplerdir. Eğitimlerinden kazançlarına kadar her şeylerini bu ülkeye borçlu olan bu kompradorlar, buldukları ilk fırsatta milletimizi sırtından hançerlemekten asla çekinmezler. Hâlbuki ne bizim ne bu salondaki hiçbir kardeşimin ne de inanıyorum ki 82 milyon vatandaşımızın hiçbirinin de bu ülkeden, bu devletten başka gidecek hiçbir yeri yoktur. Biz tıpkı ecdadımızın yaptığı gibi, ezanlarımızın dinmemesi, bayrağımızın inmemesi için tüm gücümüzle bu vatanı savunacağız. Dün Çanakkale’de ve İstiklal Harbi’nde, bugün 15 Temmuz’da, yarın tehdit her nerede karşımıza çıkarsa orada kanımızın son damlasına kadar savaşacak, ama boynumuza tasma taktırmayacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi ve Türk milletini tehditlerle yola getireceklerini sananların Türk milletinin tarihinden haberdar olmadıklarını sözlerine ekleyerek, “Türk milletinin kim olduğunu dedelerine sorarlarsa onlar kendilerine anlatır. Biz de kendi çocuklarımıza ve daha sonraki nesillere işte bu şanlı tarihi en güzel şekilde anlatmalıyız. Ülke olarak gücümüzün asıl kaynağı olan milletimizin asil duruşunu evlatlarımıza aktarmak her birimizin görevidir” dedi.

İstanbul’un dünyada seçilmiş, Peygamber Hazreti Muhammed’in övgüsüne mazhar olmuş bir şehir olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yüzden bu şehre belediyecilikten anlayan, tecrübeli birisi olarak Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı yapmış Binali Yıldırım’ı aday gösterdiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım’ın bulunduğu görevler sırasında Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi büyük eserlerin hizmete girmesinde emeği bulunduğunu anlatarak, “Susuzluk kimin döneminde vardı İstanbul’da hatırlayın? Çöp dağları kimin döneminde vardı İstanbul’da hatırlayın? Belediyecilik bizim işimiz, bunu da sizlerle beraber İstanbul’umuzda biz başarırız biz. Ama diyorum ki, işte bu yolda beraber olalım, bizi yalnız bırakmayın” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda muhtarların Ramazan-ı Şerifi tebrik ederek, 23 Haziran seçimlerinin İstanbul için hayırlara vesile olmasını diledi.

Enerji petrol Medya Ceo -Mehmet Ali Setencioğlu İstanbul Muhtarları ile iftar programı

TÜRKİYE,ADANA, ADIYAMAN, AFYON, AĞRI, AMASYA, ANKARA, ANTALYA, ARTVİN, AYDIN, BALIKESİR, BİLECİK, BİNGÖL, BİTLİS, BOLU, BURDUR, BURSA, ÇANAKKALE, ÇANKIRI, ÇORUM, DENİZLİ, DİYARBAKIR, EDİRNE, ELAZIĞ, ERZİNCAN, ERZURUM, ESKİŞEHİR, GAZİANTEP, GİRESUN, GÜMÜŞHANE, HAKKARİ, HATAY, ISPARTA, MERSİN, İSTANBUL, İZMİR, KARS, KASTAMONU, KAYSERİ, KIRKLARELİ, KIRŞEHİR, KOCAELİ, KONYA, KÜTAHYA, MALATYA, MANİSA, KAHRAMANMARAŞ, MARDİN, MUĞLA, MUŞ, NEVŞEHİR, NİĞDE, ORDU, RİZE, SAKARYA, SAMSUN, SİİRT, SİNOP, SİVAS, TEKİRDAĞ, TOKAT, TRABZON, TUNCELİ, ŞANLIURFA, UŞAK, VAN, YOZGAT, ZONGULDAK, AKSARAY, BAYBURT, KARAMAN, KIRIKKALE, BATMAN, ŞIRNAK, BARTIN, ARDAHAN, IĞDIR, YALOVA, KARABÜK, KİLİS, OSMANİYE, DÜZCE,

Haberler

seers cmp badge