Genç Patronlar

* HER ŞEY DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

Haber Burada

GENÇ PATRONLAR GAZETESİ

“Millet bahçeleri ve kıraathaneleriyle İstanbul’da yeni bir dönem başlatıyoruz”
Dünya, Gündem, Türkiye

“Millet bahçeleri ve kıraathaneleriyle İstanbul’da yeni bir dönem başlatıyoruz” 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüpsultan mitinginde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin en önemli markası olan İstanbul’da birbirinden kıymetli 350 ecdat yadigârını restore ederek gelecek nesillere emanet ettik. Şimdi millet bahçeleriyle, millet kıraathaneleriyle İstanbul’da yeni bir dönem başlatıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında İstanbul’da Sancaktepe ilçe mitingine katıldı. Sancaktepe Belediyesi önünde düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

SANCAKTEPE’DEKİ YATIRIMLAR

Milletin partisi AK Parti ile yola çıktıkları günden bu yana Sancaktepe’de pek çok yatırım yaptıklarına işaret ederek, ilçenin geçmişteki görünümünden bugünkü hâle ulaşmasının; aşkın, azmin ve kararlılığın bir neticesi olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul adayının, AK Partili belediyelerde kültür merkezi olmadığı yönündeki açıklamasını hatırlatarak bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da bir aday tanıtımı yapmak istediniz, nerede yaptınız? Haliç Kongre Merkezi’nde yaptınız. Eğer bir tane kongre merkeziniz olsaydı gider orada yapardınız, niye Haliç Kongre Merkezine geldiniz? Demek ki sizde yok” şeklinde konuştu.

Ana muhalefet liderinin dün Sancaktepe’de yaptığı bir toplantıda eğitim alanında gerçeği yansıtmayan bilgiler açıkladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011 yılında Sancaktepe’de ilk ve ortaöğretimde 53 bin 500 öğrenci, 1743 öğretmen, 1146 derslik, 58 okul varken ve derslik başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 45 ortaöğretimde 50 iken öğretmen sayısını 3 bin 956’ya, derslik sayısını 2 bin 805’e, okul sayısını 181’e çıkardıklarını, derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 30’a, ortaöğretimde ise 20’ye çektiklerini aktardı.

CHP yönetiminde iken İstanbul’da var olan çöp dağlarını, çukurları ve çamuru ortadan kaldırdıklarını şehrin su sorununu çözdüklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanı olduğunda 50 bin olan doğal gaz abone sayısını görevi bırakırken 1 milyon 250 bine çıkardıklarını, bugün ise bu sayının 6 milyon 500 bin olduğunu aktardı.

“SANCAKTEPE’YE ANADOLU YAKASI’NIN EN BÜYÜK ŞEHİR HASTANESİNİ KURUYORUZ”

Sancaktepe’ye 400 yataklı devlet hastanesini kazandırdıklarını, bununla yetinmeyip şimdi de Anadolu yakasının en büyük şehir hastanesini kuracaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanının daha önce Sosyal Sigortalar Kurumu’nun (SSK) başında SSK hastanelerinin durumunu gösteren arşiv haber görüntülerini, meydandaki ekrandan vatandaşlara izletti. O dönemde SSK hastanelerinde hijyenin bulunmadığını, ilaçların temin edilemediğini, galoşların vatandaşa para ile satıldığını da hatırlatan kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık hizmetlerinde bugünkü noktaya AK Parti iktidarları ile gelindiğini vurguladı.

Sancaktepe’deki vatandaşların tapu sorununu yüzde 95 oranında çözüp 3bin 163 parselde 5 bin 744 kişinin tapularını teslim ettiklerinin ve Hilal ve Fatih mahalleriyle Çalılık mevkiinde devir işlemlerinin hâlen devam ettiğinin bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm çalışmalarında İstanbul’un 23 ilçesinde 65 bin 399 adet riskli yapı tespit ettiklerini, bu riskli yapılarda bulunan 245 bin 153 adet konut ve iş yerinin yıkımını yaptıklarını aktardı.

“TÜM KÜRT KARDEŞLERİME SESLENİYORUM; GELİN BU OYUNU BOZALIM”

Konuşmasında; bölücü terör örgütünün güdümündeki parti yetkililerinin, örgüt ve örgüt elebaşı lehine yaptıkları destek açıklamalarını ve Cumhur İttifakı aleyhine ifadelerini, meydandaki ekrandan vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Sancaktepe’de tüm Kürt kardeşlerime de sesleniyorum; gelin bu oyunu bozalım. Bak ben size kardeşlerim diyorum, çünkü Türk de benim kardeşim, Kürt de benim kardeşim, Laz’ı, Boşnak’ı, Roman’ı, Arnavut’u, Abhaza’sı, hepsi benim kardeşim. Biz yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevdik. Bizim farkımız bu. Ama gelin, bu teröristlerle beraber olmayın. Bay Kemal bunlarla kol-kola, omuz-omuza dolaşıyor. CHP, HDP, sözde İyi Parti, Saadet; bunlar hep beraber dörtlü çete beraber dolaşıyorlar, bu oyunu beraber bozmamız lazım.”

CHP Genel Başkanı’nın, kendilerine karşı girdiği 9 seçimi de kaybetmesine rağmen hâlen koltuğunda oturduğunu, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar seçim kaybeden bir genel başkanın orada kalamayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama bu adam öyle, çok seviyor koltuğu. Sayın Baykal’ı da öyle aldattı, ‘ben yokum’ dedi, ertesi gün adaylığını açıkladı” ifadelerine yer verdi.

Allah’ın izni milletin gayret ve ferasetiyle 31 Mart akşamı sandıktan zaferle çıkacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sancaktepe mitingi konuşmasını vatandaşlarla birlikte, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ vurgusunda bulunarak tamamladı.

EYÜPSULTAN MİTİNGİ

Sancaktepe mitinginin ardından Eyüpsultan’a geçen ve Eyüp Sultan Camii Meydanı’nda düzenlenen mitinge iştirak eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da bir konuşma yaptı.

Eyüpsultan ilçesinin kendileri için herhangi bir ilçe olmadığını, Eyüp Sultan Hazretlerinin ismini taşımanın, ilçe için başlı başına bir ayrıcalık olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüpsultanlılara 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

İstanbul’u ve Eyüpsultan’ı sadece sevmekle kalmayıp ilçeye eşi benzeri görülmemiş hizmetler kazandırdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’a sadece eğitim alanında 7,5 milyar, sağlıkta 4 milyar, toplu konutta 49 milyar, ulaşımda 94,5 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktardı.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ OLACAK RAMİ KIŞLASI’NDAKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Şehirdeki 350 tarihî eseri restore ettiklerini, 6 milyon ciltlik kitabı ve geleneksel tezyini sanatlar atölyeleri olan Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olacak Rami Kışlası’ndaki çalışmanın hâlen devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaray’dan Avrasya Tüneline, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden Osmangazi Köprüsü’ne, İstanbul-İzmir ve Kuzey Marmara Otoyollarından 475 kilometreyi bulan bölünmüş yollara kadar ulaşım sorununa çözüm getirecek pek çok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Millet bahçeleri ve millet kıraathaneleriyle İstanbul’da yeni bir dönemi başlattıklarını, önümüzdeki dönemde üç katlı İstanbul Tüneli ve Kanal İstanbul ile yüzlerce kilometrelik metro hatları başta olmak üzere, gündemlerinde daha pek çok projenin olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüpsultan’ın ulaşım sorunlarını çözmek için de 15,3 kilometrelik Habibler-Edirnekapı-Topkapı Tramvay Hattını, Eyüpsultan Piyer Loti Teleferik Hattı’nı, Silahtarağa Caddesi ile Gaziosmanpaşa Caddesini birbirine bağlayan Silahtarağa Tünelini hizmete aldıklarını dile getirdi.

24,5 km uzunluktaki Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın, 10,1 km uzunluktaki Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın, 37,5 km uzunluktaki Gayrettepe-Kemerburgaz-Yeni Havalimanı Metro Hattı’nın inşaatlarına devam edildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçede 9 adet köprü ve kavşağı, 415 araç kapasiteli 2 otoparkı, Alibeyköy cep otogarını hizmete sunduklarını, ilçedeki 23 tarihî eseri restore ettiklerini, ilçedeki 14 eski okulu yıkıp yeniden inşa ettiklerini aktardı.

“MİLLETE HİZMET ETMEK NASİP İŞİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eyüpsultan’da hizmete sunulan, yapımları devam eden, ihale ve proje aşamasında olan diğer yatırım ve hizmetlerden de örnekler vererek, “Her şey gibi, millete hizmet etmek de nasip işidir. Bazıları, hayatları boyunca bu şerefe nail olamıyor” diye ekledi.

O günkü CHP yönetiminde sokakları çöpe, çukura, çamura teslim edilen, aynı zamanda bir büyük yağmaya maruz bırakılan İstanbul’un belediye başkanlığını 1994’te devraldıktan sonra birkaç yıl içinde bambaşka bir İstanbul’un ortaya çıkmasını sağladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu şehir için, bu şehrin insanları için hiçbir şey yapmayanlar, bizim çalışmalarımızı engellemek için adeta seferber oldular” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sonuçta allem ettiler-kallem ettiler bizi görevimizden uzaklaştırıp demir parmaklıklar arkasına göndermeyi başardılar. Ne oldu? Gittik 4 ay 10 gün yattık, çıktık, partimizi kurduk, 16 ay sonra tek başımıza iktidara geldik olay bu kadar basit. Ve bizim milletimizle aramızda kalpten kalbe giden, gönülden gönle giden bir yol var. Cezaevinin duvarları ve demirleri bu yolu kapatmaya yetmedi” şeklinde konuştu.

Daha sonraki dönemde de her ilçesini, her caddesini, her sokağını bildiği bu şehrin eksiklerinin giderilmesi için bakanlıklar ve belediyelerle yoğun bir mesai yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün İstanbul’un hâlâ eksikleri yok mu? Elbette var. Ama bu İstanbul, 25 yıl öncesinin İstanbul’u değil. Dolayısıyla bu İstanbul’un eksiklerinin, ihtiyaçlarının, beklentilerinin çeyrek asır öncesiyle bir ilgisi yok” sözlerine yer verdi.

Bugün İstanbullular için, CHP’li belediyelerin olduğu kimi ilçeler hariç, çöplerin toplanmasının gayet tabi bir hizmet olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine millet için musluğunu açtığında tertemiz suyun akmasının zaten olması gereken bir hadise olduğunu, metroda, metrobüste, modern otobüslerde seyahat etmenin, hava durumuna bağlı olmaksızın Marmaray’la, Avrasya Tüneli’yle karşıdan karşıya geçmek gayet tabi bir hâl aldığını vurguladı.

“ŞU ANDA İSTANBUL VE DİĞER İLELRDE KALİTE HÂKİM”

Şu anda İstanbul’da ve diğer illerde artık kalitenin hâkim olduğunu hatırlatarak, “Nereden geldiğimizi bilmezsek, bugün bulunduğumuz yerin kıymetini anlayamayız, nereye gideceğimizi de bilemeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarları dönemi öncesindeki şartların, Türkiye’nin bu dönemde nereden nereye geldiğinin büyükler tarafından gençlere anlatılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’ta sadece belediye başkanlarının seçilmeyeceğinin, aynı zamanda şehrin ve ülkenin geleceği için de tercihte bulunulacağının altını çizdi ve şunları ekledi: “Bir yanda ülkesi ve milleti için gece-gündüz çalışan Cumhur İttifakı var, diğer yanda ise kendi çıkarları ve hırsları uğruna terör örgütleriyle daha iş birliği yapmaktan kaçınmayan bir başka ittifak var. Bir yanda İstanbul’a ve Türkiye’ye verdikleri hizmetleriyle temayüz etmiş belediye başkan adayları var, diğer tarafta millete hakaret eden, milleti tahkir eden, küçümseyen, hatta hızını alamayıp azarlayan bir zihniyet var.”

Vatandaşlardan 31 Mart’ta ülkeye, geleceğe, sandığa, demokrasiye ve millî iradeye sahip çıkmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını “Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin” temennisiyle tamamladı.

Haberler

seers cmp badge