Genç Patronlar

* HER ŞEY DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

Haber Burada

GENÇ PATRONLAR GAZETESİ

“Türkiye son 17 yılda içeride güçlendikçe dışarıda da güçlenip itibar kazandı”
Dünya, Gündem, Türkiye

“Türkiye son 17 yılda içeride güçlendikçe dışarıda da güçlenip itibar kazandı” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son 17 yılda içeride güçlendikçe dışarıda da güçlenip itibar kazandığını belirterek, “Türk demokrasisi ilerledikçe dış siyasette Türkiye’nin sözünün ağırlığı da artmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında AK Parti Trabzon mitingine katıldı. Meydan Parkı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“MİLLETİMİZİN BİRLİĞİNE KASTEDENLERİ TEK TEK HEZİMETE UĞRATTIK”

24 Haziran seçimlerindeki destekleri dolayısıyla Trabzonlulara teşekkür ederek bugüne kadar Trabzon’un kendisine, kendisinin de verilen emanete sahip çıktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siz bizi bağrınıza bastınız, biz de sizin için koştuk, koşturduk. Siz dağ gibi bizim yanımızda durdunuz, biz de milletimizin birliğine özellikle kastedenleri tek tek hezimete uğrattık” diye konuştu.

Miting alanında bulunan dev ekrandan, bölücü terör örgütü güdümündeki parti yetkililerinin örgüt ve örgüt elebaşı lehine ifadelerini ve Cumhur İttifakı aleyhine yaptıkları açıklamaları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi ben CHP’ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum, İyi Parti’ye gönül verenlere de sesleniyorum, diyorum ki; kardeşlerim, bu ülkeyi bölmek isteyenlerle nasıl oluyor da omuz omuza oluyorsunuz, nasıl oluyor da onlarla beraber yol yürüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Devletin verdiği paraların, bölücü terör örgütü güdümündeki partinin belediye başkanları tarafından çukur eyleminde çukur kazarak, Kandil’e gönderilerek kullanıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin paralarını Kandil’e gönderenlere müsaade etmediklerini ve bu yüzden ilgili belediyelere kayyum atadıklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi bundan sonraki süreçte de bunların bu tür yanlışları devam ettikçe, bunlara bu bedelleri ödeteceğiz. Asla bunlara kalkıp da ‘iyi yaptınız’ diyemeyiz” şeklinde konuştu.

“BİZİM SİYASETİMİZ GÖNÜL SİYASETİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yılda önlerine çıkarılan her engeli, her türlü badireyi halkın desteği ile aştıklarını vurgulayarak, “Omuz omuza, gönül gönüle verdik, Türkiye’yi hep birlikte tarihinin en büyük başarılarıyla, en büyük yatırımları ile tanıştırdık” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fakat şimdi önümüzde yine kritik bir sınav var, 31 Mart, hepimiz için önemli bir imtihan, âdeta bir beka meselesi” diye ekledi.

Bu yüzden 82 milyonun her bir ferdine büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanından belediye başkanına, meclis üyesinden sandık müşahidine, parti üyesinden bu davaya gönül vermiş olanlara, herkesin tam bir dayanışma içerisinde çalışması gerektiğini vurguladı.

Şubat ayı başından bu yana 25 ili ve 9 ilçeyi bizzat ziyaret ettiğine işaret ederek, her yerde meydanlarda on binlerce vatandaşla kucaklaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zillet ittifakı hâlâ kendi içinde uğraşıyor, hâlâ isim kavgasıydı, şu kavgasıydı, bu kavgasıydı, bunlarla uğraşıyor. Yahu bunlar seçim kurullarına nasıl müracaat edilir, bunu dahi bilmiyorlar” sözlerine yer verdi.

Genel merkez yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkan adaylarıyla günün 24 saati sahada olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız, 81 vilayetimize, 922 ilçemize, 50 bin 411 mahalle ve köyümüze bir şekilde ulaşmak, onlara davamızı, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatmaktır. Gayemiz, şehirlerimizle ilgili hayallerimizi ve hedeflerimizi milletimizin tüm fertleriyle paylaşmaktır” dedi.

“Bizim siyasetimiz gönül siyasetidir. Bizim siyasetimiz sevgi siyasetidir, bizim davamız birlik, beraberlik, kardeşlik davasıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Bizim kızıl elmamız var, bizim kızıl elmamız büyük ve güçlü Türkiye’dir. Bunun için kutuplaşmaya, kardeş kavgasına ‘hayır’ diyoruz. Bunun için milletimizin arasına az önce gösterdiğim gibi nifak sokmak isteyenlere ‘hayır’ diyoruz. Bunun için insanımızı birbirine kırdırmaya çalışanlara ‘hayır’ diyoruz. Bunun için ‘önce millet, önce memleket’ diyoruz. Biz barışın yanındayız, demokrasinin yanındayız, istikrar ve huzurun tarafındayız.”

“ÜLKEYLE BİRLİKTE, TÜRKİYE’NİN GÖNÜL COĞRAFYASINDA ADALETİN VE SÜKÛNETİN HÂKİM OLMASI İÇİN ÇABA HARCIYORUZ”

Ülkeyle birlikte, Türkiye’nin gönül coğrafyasında muhabbetin, adaletin ve sükûnetin hâkim olması için çaba harcadıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, arabuluculuk çalışmalarıyla, ikili münasebetlerle, yeri geldiğinde telefon diplomasisiyle sıkıntı ve sorunları suhuletle çözmenin gayreti içinde olduklarını dile getirdi.

Önceki gün uçak krizi sonrasında kardeş ülke Pakistan’ın Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüştüklerini ve Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilimin nasıl düşürülebileceğini istişare ettiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistanlıların, Türk milletinin kalbinde çok ayrı bir yeri olduğunu dile getirdi.

“İstiklal Harbinde vatanımızın bağımsızlığı için gönderilen yardımları, Muhammed İkbal’in bizim için yazdığı özgürlük şiirlerini asla unutamayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin de, ne zaman dara düşse, ne zaman başı sıkışsa, deprem felaketinden terörle mücadeleye kadar kardeş Pakistan’ın yanında olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE’NİN DE DİPLOMATİK ÇABALARIYLA SIKINTILI DÖNEMİN KISA SÜREDE ATLATILACAĞINA İNANIYORUM”

Türkiye’nin hem Pakistan hem Hindistan’la samimi, yapıcı, yoğun ve çok yönlü ilişkilerinin bulunduğuna işaret ederek Pakistan’ın da Türkiye’nin bu müstesna konumunu takdir edip sorunun çözümü için kendilerinden destek beklediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Biz de kendilerine tansiyonun daha da düşürülmesi konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Pakistanlı kardeşlerimizin dün rehin aldıkları Hindistanlı pilotu hüsnüniyet göstergesi olarak salıvermeleri takdire şayan bir adımdır. Gerilimi tırmandırmanın, yangına körükle gitmenin hiç kimseye bir faydası yoktur, olmayacaktır. Temennimiz, Hindistanlı dostlarımızın da bu müspet adıma aynı şekilde mukabelede bulunmalarıdır. Bize düşen katkıları, müdahaleleri yapmaya hazır olduğumuzu tekrar vurgulamak istiyorum. İnşallah Türkiye’nin de diplomatik çabalarıyla bu sıkıntılı dönemin kısa sürede atlatılacağına inanıyorum.”

Günümüzde artık iç politikayla dış politikayı ayırmanın mümkün olmadığına, dünyanın her yerinde iç politikanın dış politikayı, dış politikanın da iç politikayı etkilediğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası siyasette artık problem çözen, sorunlara çözüm üreten bir seviyeye ulaşmasının, iç politikadaki başarıların eseri olduğunu söyledi.

Türkiye’nin son 17 yılda içeride güçlendikçe dışarıda da güçlenip itibar kazandığının, Türk ekonomisi büyüdükçe Türk diplomatlarının da etkisinin büyüdüğünün altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk demokrasisi ilerledikçe dış siyasette Türkiye’nin sözünün ağırlığı da artmıştır. İç siyasetteki her hamlemizin, her başarımızın altını çizerek söylüyorum, her seçim zaferimizin dışarıda da çok müspet yansımaları olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE BÖLGENİN SORUN ÇÖZEN ÜLKESİ HÂLİNE GELDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün bunlarla beraber Türkiye bölgenin artık sorun çözen ülkesi hâline geldi. Hamdolsun tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimize asla yakışmayan kötü tablolara son verdik. Türkiye güçlenince daha önce ülkemize ayar verme yarışına girenlerin nasıl kendilerine çekidüzen verdiklerini bizzat tecrübe ettik. Batı ülkeleri başta olmak üzere diğer devletlerin politikalarını, ekonomisi, demokrasisi, ihracatı güçlü bu yeni Türkiye’ye nasıl adapte ettiklerini bizzat yaşadık. Artık emir alan değil sözü dinlenen, görüşü aranan bir ülke hâline geldik. Bunu da sizlerin duası, desteği sayesinde başardık. Türkiye’yi bugünkü konumuna sizinle beraber biz taşıdık.”

“ŞEHİRLERİMİZİ DAHA DA GÜZELLEŞTİRİYORUZ”

Türkiye’yi ve şehirleri hak ettiği hizmetlerle yine kendilerinin buluşturduğunu ve son 17 yılda Trabzon’a 30 milyar lira yatırım yaptıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Şişli’de çöplerin ilçe belediyesi tarafından toplanamadığını hatırlatarak, “Onlar bizim 1994’te son verdiğimiz utanç sahnelerini yönettikleri ilçelerde tekrar milletimize yaşatırken, biz 21. yüzyılın Türkiye’sinin temellerini atıyoruz” diye konuştu.

Eğitimde Trabzon’a 2 bin 824 yeni dersliği, 8 bin 447 kişi kapasiteli yurt binalarını, gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzu, tenis kortlarını, Trabzon Üniversitesi’ni kazandırdıklarını ve 41 bin seyirci kapasiteli Şenol Güneş Stadyumu’nu açtıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bölücü örgütün uzantılarını listelerinden belediyelere sızdırmanın kaygısını güderken, biz şehirlerimizi daha da güzelleştiriyoruz” dedi.

TRABZON’A YAPILAN YATIRIMLAR

CHP, sosyal devletin sadece lafını ve edebiyatını yaparken, kendilerinin sosyal devleti 17 yıldır millete bizzat yaşattıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimse kendini garip, ötelenmiş hissetmesin, hiç kimse aç açıkta kalmasın diye uğraştıklarını ve bu anlayışla bugün kadar Trabzon’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, yaşlılara ve engellilere toplam 1,5 milyar liralık destek sağladıklarını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yılda sağlık alanında tüm dünyaya örnek olan pek çok reformu hayata geçirerek hem hastanelerin sayısını hem de kalitesini yükselttiklerini, kişi başına düşen doktor, hemşire ve sağlık personeli sayısını daha önce hiç olmadığı kadar artırdıklarını vurguladı ve Trabzon’da 15 hastane inşa ettikleri ve 900 yataklı Trabzon şehir hastanesinin ihale sürecinin devam ettiği bilgisini paylaştı.

Şehirde 8 bin 037 konut projesini hayata geçirdiklerini, Trabzon’daki 87 tarihi eseri restore ettiklerini, 73 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 225 kilometreye çıkardıklarını, 98 adet taşkın koruma tesisi yaptıklarını, ildeki çitçilere 1,7 milyar liralık tarımsal destek, girişimcilere 3,7 milyar liralık teşvik sağladıklarını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde Akçaabat, Akyazı, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Havalimanı, Yomra, Arsin Organize Sanayi güzergâhında raylı sistem hatları yapacaklarını ve Trabzon-Erzincan arasında hızlı tren projesini hayata geçireceklerini müjdeledi.

“31 MART’TAN SONRA ÇOK DAHA GÜÇLÜ, ÇOK DAHA KARARLI BİR ŞEKİLDE YATIRIM HAMLELERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Ulaşım, eğitim, sağlık, tarım, balıkçılık, sulama, altyapı, turizm, sanayi ve teknoloji alanlarında Trabzon’a kazandırılan, yapımları hâlen devam eden veya projelendirilen diğer yatırım ve hizmetlerden de örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “İnşallah 31 Mart’tan sonra çok daha güçlü, çok daha kararlı bir şekilde yatırım hamlelerimize devam edeceğiz. Cumhurbaşkanlığında şahsım ile büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız el ele vereceğiz, şehrimizi imar ve ihya etmeyi sürdüreceğiz. Bunun için sizlerden beş yıl için icazet istiyoruz.”

Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi ve 16 ilçede AK Parti, iki ilçede Cumhur İttifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi adaylarıyla seçime girdiklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzonlulardan AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın adaylarına çok güçlü destek beklediklerini söyledi.

Mitingin ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden ve burada Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kabul ederek şehirde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra memleketi Rize Güneysu’ya geçti.

Güneysu’ya gelişinde Güneysu Merkez Camii önünde hemşehrileri tarafından coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aracından inerek vatandaşları selamladı ve kendileriyle bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a burada bir hemşehrisi tarafından kanaviçeye nakışla işlenmiş portresi hediye edildi.

ENERJİ PETROL MEDYA CEO -MEHMET ALİ SETENCİOĞLU

Haberler

seers cmp badge