Genç Patronlar

* HER ŞEY DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

Haber Burada

GENÇ PATRONLAR GAZETESİ

“Erzincan’ı tarihinin en büyük hizmetleriyle buluşturduk”
Dünya, Gündem, Türkiye

“Erzincan’ı tarihinin en büyük hizmetleriyle buluşturduk” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan mitinginde yaptığı konuşmada, “Erzincan’a sadece gönül vermekle kalmadık aynı zamanda Erzincan’ı tarihinin en büyük hizmetleriyle de buluşturduk” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Erzincan mitingine katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Erzincan’ın tarihindeki büyük şahsiyetleri sayarak hepsini hayırla yâd ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan’ın tüm ilçelerindeki, köylerindeki vatandaşlara da selamlarını iletti.

Erzincan’ın 1939 ve 1992 depremlerinden sonra ayağa kalkan, teröristlerin imanla ve cesaretle üstesinden gelen nice devlet adamı, ilim, sanat, kültür insanı yetiştiren bir şehir olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan’ın bugüne kadar AK Parti’nin mücadelesine hep destek verdiğini, Erzincanlı Binali Yıldırım’ın da her zaman ekibinde, yanında yer aldığını vurguladı.

ERZİNCAN’A YAPILAN YATIRIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Erzincan’a sadece gönül vermekle kalmadık aynı zamanda Erzincan’ı tarihinin en büyük hizmetleriyle de buluşturduk” diyerek kente bugüne kadar yapılan sağlık, eğitim, altyapı, ulaşım, toplu konut, sulama, sosyal donatı yatırım, hizmet ve eserlerini saydı.

Erzincanlı çiftçilere 418 milyon lira tarımsal destek verdiklerini, Erzincanlı iş insanları ve girişimcilere 6 milyar liralık katkıda bulunarak 5 bin 529 kişilik ilave istihdam sağladıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 bin Erzincanlı iş yeri sahibine de 263 milyon lira tutarında SGK prim teşviki verdiklerini kaydetti.

“CUMHUR İTTİFAKI 15 TEMMUZ GECESİ SOKAKLARDA, MEYDANLARDA KURULDU”

HDP’li milletvekillerinin terör örgütü PKK’ya yönelik övgüleri ve devleti tehdit eden ifadeleri ile Kandil’deki teröristlerin HDP’ye destek mesajlarının yer aldığı görüntüleri vatandaşlara izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP’nin HDP ile kol kola siyaset yaptığını, İYİ Parti’nin de bunlara ortak olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onun için ne güzel bir söz, söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Bay Kemal, kiminle kol kolaysan sen de onlardansın. Sözde İyi Parti, kiminle kol kolaysan, kimi destekliyorsan, kimi arkadaş seçmişsen sen de onlardansın” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de bugün iki ittifakın karşı karşıya geldiğine dikkati çekerek Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz gecesi sokaklarda, meydanlarda kurulduğunu, diğer ittifakın ise terör örgütlerinin desteğiyle, kirli ilişkilerin, gizli pazarlıkların gölgesinde kurulan zillet ittifakı olduğunu söyledi.

Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürekli yalan ve iftira ile siyaset yaptığını, bu zamana kadar Kılıçdaroğlu’ndan 2,5 milyon lira tazminat kazandığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazandığı tazminatları Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

“TÜRK MİLLETİ TARİHİNDE NE FELAKETLER, SALDIRILAR GÖRDÜ AMA HİÇBİR ZAMAN VAKARINDAN TAVİZ VERMEDİ”

Bölücü terör örgütünün zillet ittifakı için çalıştığını, belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini belirlediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Erzincan’dan soruyorum; İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de ve daha pek çok yerde bölücü örgütün güdümündeki parti niçin aday göstermedi? Bu illerde bölücü örgüt alenen zillet ittifakını desteklemiyor mu? Az önce izlediniz, Kandil’den konuşuyor, tamam. Bölücü örgüt Adana ve Mersin’de zillet ittifakı adayları için seçim çalışmalarını yürütmesi için özel elemanlar göndermedi mi? Gerek hâlen partinin başındaki, gerek cezaevindeki eşbaşkanlar zillet ittifakına destek için sürekli çağrıda bulunmuyor mu? Aday gösterilmeyen yerlerde belediye meclis üyelikleri ve belediye bürokrasisi için çatır çatır pazarlıklar yapılmıyor mu? Bölücü örgüt seçim günü sandıklara sızmak için zillet ittifakının seçim kurulu ve müşahit kontenjanlarını kullanmanın hazırlıkları içinde değil mi? Zillet ittifakının partileri CHP ve diğerleri kendilerine verilen desteğin karşılığının mutlaka isteneceğini bilmiyorlar mı? Bölücü örgütün de FETÖ’nün de vakti, saati geldiğinde bu tahsilatı onlardan mutlaka yapacağını bilmiyorlar mı? Terör örgütleriyle iş tutmak, yılanla aynı çuvala girmek gibidir, ısırılmanız, zehirlenmeniz mukadderdir. Bugün inkarla, yalanla, riyayla günü kurtarabilirsiniz, ama yarın önünüze hesap konduğunda kaçacak bir yeriniz olmaz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan’ın Başbağlar köyünde terör örgütünün 33 vatandaşı şehit edildiğini ve bugün Hocalı katliamının 27’nci yıl dönümü olduğunu hatırlatarak vatandaşlardan bu katliamlarda şehit olanlar için Fatiha okumalarını istedi.

Başbağlar katliamının dönemin basiretsiz yöneticileri, Hocalı katliamının da uluslararası toplumun katilleri ödüllendirme huyu yüzünden cezasız kaldığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah terör örgütü DHKP-C’li 7 teröristin İstanbul’da emniyet güçlerince yakalandığını, Türkiye’nin hem içerde hem de dışarda bu katiller ve onların koruyucularıyla mücadele ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk milletinin tarihinde ne ihanetler, felaketler, saldırılar gördüğünü ama hiçbir zaman vakarından taviz vermediğini kaydederek, Türkiye’nin de son dönemde sınırlarına dayanan teröristlerden halkın sofranıza danan ekonomik tetikçilere kadar dört bir yandan saldırı altında olduğuna işaret etti.

“TÜRKİYE 31 MART’TA KURULAN TEZGÂHLARI BOZACAK”

Türkiye’nin 31 Mart’ta kurulan tezgâhları bozacağına, ihanetlerin üstesinden geleceğine olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazıları 31 Mart’ı sadece belediye seçimi olarak görüyor olabilir ama emin olun ne terör örgütleri ne de bölgemizle ilgili hesapları olanlar meseleye böyle bakmıyor. Zillet ittifakı da işte bu hesabın bir parçasıdır. Biz de bu gerçeği gördüğümüz için, beka diyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgenin ve dünyanın yeniden yapılandığı bir dönemde Türk milletini ve Türkiye’yi zaafa düşürmek, zayıflatmak, tökezletmek ve âdeta sırtından hançerlemek isteyenlere 31 Mart’ta gereken cevabı verilmesini temenni ederek, vatandaşlardan AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın adaylarına desteklerini istedi.

Haberler

seers cmp badge