Genç Patronlar

* HER ŞEY DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

Haber Burada

GENÇ PATRONLAR GAZETESİ

“Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmanın mücadelesini veriyoruz”
Dünya, Gündem, Türkiye

“Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmanın mücadelesini veriyoruz” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mamak’ta toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Biz, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmanın mücadelesini veriyoruz. İnsanımızın aşını, işini, sofrasındaki ekmeği büyütmenin çabası içindeyiz. Son 16 yıl boyunca laf değil, iş ürettik, çözümler geliştirdik, Türkiye’yi 3,5 kat büyüttük” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Mamak’ta düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Mamak Üreğil Millet Bahçesi’nde gerçekleşen toplu açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“MAMAK, ANKARA’NIN EN GÖZDE İLÇELERİNDEN BİRİ HÂLİNE GELDİ”

Konuşmasının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mamak’ın AK Partili Belediyeler döneminde büyük bir dönüşüm yaşadığını belirtti. Eskiden Mamak denilince akla umutsuzluk, sefalet ve çaresizliğin geldiğini, Mamak’ın kaçak yapıların, gecekonduların, yıkık dökük yapıların istilası altında olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mamak’ın kanayan yarasına merhem olduklarını, hem hükûmet hem de belediye yatırımlarıyla ilçenin çehresinin büyük oranda değiştiğini kaydetti.

“Mamak bizim dönemimizde zincirlerini kırdı, engelleri aştı, ilk kez hak ettiği hizmetlerle buluşmaya başladı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mamak’ın günden güne Ankara’nın en gözde ilçelerinden biri hâline geldiğini, Mamak’ın artık umut, başarı, gelişim, değişim, huzur ve refah demek olduğunu belirtti.

MAMAK’TA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR

Mamak Belediyesinin 11 proje ve 169 parkı ilçeye kazandırdığını Ankara Valiliğinin de dör eğitim kurumunu Mamaklıların istifadesine sunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediyenin inşa ettiği eserler arasında Üreğil Millet Bahçesi’nin birinci etabı, Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi, Kıbrıs Aile Gençlik ve Ticaret Merkezinin ön plana çıktığını, açılışı yapılan yatırımlar arasında Kayaş ve Ekin aile merkezlerini, Mavigöl Kapalı Pazar Alanı ve spor kompleksi, Çağlayan, Hürel, Kartaltepe, Ertuğrulgazi, Yenibayındır mahalle camilerinin de yer aldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün bu hizmetlerin, yatırım hamlelerinin, proje ve çalışmalarının devam edebilmesi için 31 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunun altını çizerek, “CHP’nin başını çektiği yıkım ittifakı, 31 Mart seçimlerini son 17 yılın hesaplaşması olarak görüyor. 31 Mart’ta millete ders vermek için, sizlerle hesaplaşmak için âdeta gün sayıyorlar. Yanlarına kimi almışlar? Kandil’den verilen emirle bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP’yi almışlar, İyi Partiyi almışlar, Saadet Partisini almışlar, dörtlü bir ittifakla karşımızdalar. Ve bu zillet ittifakı, illet ittifakı, biz ise cumhur ittifakıyız” dedi.

“SON 16 YIL BOYUNCA LAF DEĞİL, İŞ ÜRETTİK, ÇÖZÜMLER GELİŞTİRDİK”

İllet ittifakının sözde sanatçılar aracılığıyla milletin inanç ve değerlerine olmadık hakaretler ettiklerini, şahsını ‘ipe götürmek, zehirlemek, darbe’ ile tehdit ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne kadar değerleri ne kadar ilkeleri ne kadar insani hassasiyetleri varsa hepsini bir tarafa bıraktılar. Üç, beş oy daha fazla alabilmek için gittiler terör örgütlerinin siyasi uzantılarıyla pazarlığa oturdular” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’nda Milliyetçi Hareket Partisiyle beraber olduklarını anımsatarak karşılarında yer alan illet ittifakının belediye başkan adaylarının lobiler, terör örgütleri, marjinal çevreler tarafından belirlendiğini söyledi.

İmam-ı Gazali’nin ‘Eğri ağacın, doğru gölgesi olmaz.’ sözünü yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların doğru bir işleri, milletin ve memleketin faydasına tek bir projeleri yok. Devr-i iktidarlarında Türkiye’ye kazandırdıkları eli yüzü düzgün tek bir eserleri yok. Bu başarısızlıklarını, kıyafetsizliklerini de yalanla, hakaretle, iftira ile örtmeye çalışıyorlar. Gençler, CHP ne demektir biliyor musunuz? CHP çöp, çukur, çamur demektir. CHP yokluk, yoksulluk, yolsuzluk demektir. CHP hırsızlık, haksızlık, hukuksuzluk demektir. CHP kavga, kaos, kutuplaşma demektir. CHP bakımsızlık, başarısızlık, beceriksizlik demektir. Allah bu memleketi CHP’nin ve yıkım ittifakının eline düşmekten korusun. Çünkü bunlara üç koyun verseniz şu Çubuk Çayının kenarında güt deseniz inanın bana bunu bile beceremezler, kaybedip gelirler. Böyle beceriksiz, böyle kifayetsiz bir partiye bırakın Mamak’ı, bırakın Ankara’yı, üç tane koyun bile emanet edilemez.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi kalkındırmanın, önce 2023, ardından 2053 ve 2071’e taşımanın hayalini kurduklarını dile getirerek, “Biz, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmanın mücadelesini veriyoruz. İnsanımızın aşını, işini, sofrasındaki ekmeği büyütmenin çabası içindeyiz. Son 16 yıl boyunca laf değil, iş ürettik, çözümler geliştirdik, Türkiye’yi 3,5 kat büyüttük. 36 milyar dolar ihracatımız varken şu anda 168 milyar dolar ihracatımız var nereden nereye. Biz göreve geldiğimizde IMF’ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Kimdir IMF’ye bu ülkeyi teslim eden? CHP. Ve biz Mayıs 2013’te IMF’e olan bu borcu bitirdik, şimdi bizim IMF’e borcumuz falan yok, ilişkimizi kestik nereden nereye. Şehirlerimiz için hedefler belirledik, vizyon çizdik” değerlendirmesinde bulundu.

“MAMAK’A RAYLI SİSTEM GETİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankaray ve metro hatlarını uzatacaklarını, AŞTİ ve ODTÜ arasındaki 5 kilometrelik batı hattı, Dikimevi ile Nata Vega arasındaki 10 kilometrelik doğu hattı ile Ankaray’ı toplam 15 kilometre çıkartacaklarını açıklayarak, böylece Mamak’a raylı sistemi getireceklerini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına kendisini ispatlamış marka bir isim olan Mehmet Özhaseki’yi aday gösterdiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özhaseki’nin Ankara’yı 21. yüzyılın başkenti yapacağına inandığını, hükûmet olarak Ankara ve Mamak’a hizmet mücadelelerinde kendilerinin de en güçlü şekil destek vereceklerine dikkati çekti.

“BELEDİYECİLİK, ŞEHRİ TUTKUYLA SEVMEYİ GEREKTİRİR”

Belediyeciliğin AK Parti’nin işi olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Çünkü belediyecilik, şehri tutkuyla sevmeyi, gece gündüz çalışmayı, koşmayı, koşturmayı gerektirir. Bizim nazarımızda belediye başkanı şehrinin ve ilçesinin eminidir, yani en dürüst, en doğru olanıdır. Gece uykusundan, ailesinden, sevdiklerinden fedakârlık yapmayı göze alamayan hiç kimse belediye başkanlığı da yapamaz. Ben yaptım, ben İstanbul gibi bir şehrin 4,5 yıl Belediye Başkanlığını yaptım ve ben tecrübeyle konuşuyorum. 11,5 yıl Başbakanlık yaptım, ondan sonra da Cumhurbaşkanlığı yapıyorum, aralıksız. Sizler beni bu görevlere getirdiniz ve bu kardeşiniz de sizlere layık olmaya çalışıyor. Bay Kemal davalar açtı biliyorsunuz, yok Man Adaları dedi, şu dedi, bu dedi, bütün davaları da kaybetti mi? Birinden 1,5 milyon, birinden 1 milyon, kazandığımız davaların haddi hesabı yok.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda, Mehmet Özhaseki ve AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse’nin hizmet aşığı, sorumluluklarını bilen siyasetçiler olduğunu belirterek Özhaseki ve Köse için vatandaşlardan destek istedi.

 

Haberler

seers cmp badge