Genç Patronlar

* HER ŞEY DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

Haber Burada

GENÇ PATRONLAR GAZETESİ

Şiirlerin Prensesi : Heyecan Nazlı Veziroğlu
Dünya, Gündem, Türkiye

Şiirlerin Prensesi : Heyecan Nazlı Veziroğlu 

Bu haftaki yazı dizimizin konuğu : Şiirlerin Prensesi ;Heyecan Nazlı Veziroğlu

Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve yazarlarından. Yazarlığı, yaza yaza yaşayan usta bir kalem. Kendi hayatına, ‘yaza yaza anlam kazandırdığını’ ifade ediyor :

“Sözcüklerle biçimler kuran dil mimarlarındanım. Öz kültür motiflerimizi, uluslararası platformlarda işlemekten dolayı, mutluyum.TED Ankara Koleji, Bilkent Üniversitesi ve Rutgers, TheStateUniversity of New Jersey de , siyasal bilimler ve uluslararası ilişkiler,İngiliz edebiyatı, medya alanlarında eğitim gördüm. Virginia da , Liderlik Enstitüsünde, televizyon yayıncılığı, medya, uluslararası liderlik eğitimleri aldım.”

Heyecan Nazlı Hanım, aşağıdaki ifadelerinde, yazarlığın anlamını belirtmeden geçemiyor :

“Bir yazar, yazar olarak , gözlemci olmak zorundadır. Yazarların, her zaman ,global teşviğe ve toplumsal desteğe gereksinimi var. Çocukken, Gazeteciler Cemiyeti, bana ‘GençKalemler’ köşesini verip ,yazmaya teşvik etmeseydi, bu durumda olamazdım. Halen, beni,cemiyet teşvik edip, destekliyor.. Müteşekkirim.Çocukluk dönemimden kalan vefa borcum var…Eğitim çok önemli. Gözlem, hayal gücü ve yaratıcılık….Yaratıcılık, zamansızdırSizlerle paylaşmak istiyorum  sevgiyi, acıyı, neşeyi, hayatı ve tarih kokan şehirlerin dokusunu….insanların sevgileri, hasretleri, acıları, ümitleri, gelenekleriyle dolu hayat tarzları ve anılarını… bunların hepsini…..yazmak için…Benim için , aile bağları çok önemli; rahmetli muhterem anneannemin hayat tecrübeleri, Türkiye’yi anlatan hatıraları ve çocukluk neşemin kaynakları Ankara ve Ege’de yaz mevsimlerinin limonata tadındaki akşamları….Hepsi ,hepsi, tarih kokan güzel Türkiye’min şehirleri….sokaklarda, caddelerde binalara yansıyan ışıkların loş gölgeleri….Anadolu kadınlarının el işigöz nuru yazmaları….hepsi ilham kaynaklarım… işdünyasına veöğrencilere,Uluslararası deneyimlerimi anlatarak medya ,liderlik girişimcilik konularında dersler vermeye devam etmek istiyorum.”

Yazmak , Heyecan Nazlı Veziroğlu için bir hayat tarzıdır.

Hayatı, hep dolu dolu yaşamayı seven , karakteristik bir yapıya sahip olan, Heyecan Nazlı Veziroğlu ‘nun ;
Liderlik Enstitüsü  Stüdyolarında ,Virginia’da, gerçekleştirdiği söyleşileri mevcut. Washington, D.C.’ de, Amerikan Gazetecilik Merkezinde, çalışmalar yaparak, Amerika da, Kongre, Senato, sivil toplum örgütleri, medya, akademik gruplar ve üniversitelerde çeşitli mülakatlar gerçekleştirmiş;makaleleri yayınlanmış.

Salzburg Seminerlerine (dünya çapında liderlik seminerleri) bursiyeri olarak, Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne giriş surecinde,sosyal-kültürel boyutları konularında, bildiriler sunmuş, diğer ülkelerve Avrupa Komisyonu üyeleri ve katılımcıları arasında grup sözcülüğü görevlerini, seminerlerde gerçekleştirmiş. Uluslararası Sanat ve iletişim Kongre ve Konferanslarına Türk temsilci olarak katılımı, bilimsel sertifika ve beratları bulunmakta. Dünya kültürüne katkıları ve uluslararası ilişkiler alanlarında yapmış olduğu çalışmaları, yayınlanmış yaratıcı yazıları ve şiirleri nedeniyle, bir Türk olarak, biyografisi, Amerika ve Avrupa baskılarında, Word Who’sWho ansiklopedilerinde, referans kitaplarında ve FiveHundredLeaders of Influence (ABD Ulusal Kütüphanesinde) yer almakta…

Yitik Yürekler Bulvarı Konukları (Guests of theLostHearts’Boulevard) adlı orijinal İngilizce ve Türkçe yayımlanmış bir şiir kitabı bulunmakta. Orijinal İngilizce şiir tiyatrosu etkinlikleri (DilinMüziğiTheMusic of Language “) gerçekleştirmekte.

Hayat tarzı,yayınları, eğitimciliği ,mülakatları son derece zengin ve bir o kadar da dolu.. Bu haftaki yayına almaktan, kıvanç duyduğumuz Heyecan Nazlı Veziroğlu; na hem Yurt içi Hem de Yurt dışında göstermiş olduğu sonsuz başarılarından dolayı, sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı sunuyor.. Başarılarının devamını temenni ediyoruz.

Türkiye de ve Dünya’da , Heyecan Nazlı Veziroğlu’ nun,yazıları ve tebliğleri hakkında yapılan yorumlardan bazıları;

Heyecan Nazlı Veziroğlu, Türkiye’yi, uluslararası kongre ve konferanslarda, başarıyla temsil eden konuşmacılar arasında yer almaktadır. Aldığı ödüllerle gönüllerde ve dünyada tescillenmiş şair ve yazarlardandır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ,bir konserdeki ifadelerinde: “Milletler için ,bazen diplomasiyle, askeri güçle, ekonomik güçle kazanılamayacak başarılar, bir müzik eseri, bir edebiyat eseri, bir sinema eseri ile kazanılmaktadır. İletişimin hızının baş döndürdüğü günümüzde, kültür ve sanatın etkileme ve dönüştürme gücü geçmiş zamanlarla kıyaslanmayacak kadar önemli hale gelmiştir.”İfadelerinde, Sanat ve Sanatçıya verdiği önemi bir kez daha ön plana çıkarmaktadır.Hakikaten de, sanat ve edebiyatı da kapsayan, yumuşak gücün unsurlarından kültürel diplomasi ile,dünyada toplumlar arası barış tesis edilebiliyor,.

Heyecan Nazlı Hanım hakkında,  yurt içi ve yurt dışında yazılan bazı yorumları ekliyoruz:

“ Heyecan’ın, şiirlerinin, müzikal bir tabiatı var…” (Craig Stevens, Baş Editör)

“ Tesirli, dokunaklı olan şiirlerinin, duygularımızı ,düşüncelerimizi teşvik edici nitelikte olduğunu düşünüyorum”.(Ahmet Ertegün, Atlantik Plak Başkanı, New York, N.Y.)

“ Heyecan Nazlı’nın sanatçılığı, ‘dilin müziğidir’. Hatta, hayallerin tablosudur.” (JerryChild,Editor, Şiirin Sesi, The Sound of Poetry )

“Heyecan’ ın şiirleri, sözcüklerinin altında saklanan ritmi ve şiirinin ahenkli üslubu ile, bizlerin ruhlarını ele geçirecek…”(HowardEly, Editor, Ulusal Şiir Kütüphanesi (National Library of Poetry, U.S.A)

“Tam anlamıyla melodik şiirler….Sahne performansı çok güçlü. Muhtemelen sanatçı annenizden miras almışsınız. Sesiniz, çok dokunaklı, tebrikler.”(DorisDillon, MENSA üyesi, artist ressam)

”Empresyonist ! Bravo! Müthiş kabiliyet! (CraigBurges, Şair ve Yönetim Kurulu Başkanı, L’ART, Amerikan Eğitimcileri )

“Sizinle tanışmak harika! Heyecan’ın gösterdiği sanatsal mükemmeliyet nedeniyle, çok heyecanlandık. Yüzyılımızda, tekrar bir dahi mi keşfettik? (Mary Gwinn, Gwinn Dahi Enstitüsü Başkanı, U.S.A.)

“Şiir sunumunuzdan sonra, Türkiye’nin, AB’ye giriş sürecinde sosyal ve kültürel boyutu hakkında sunduğunuz tebliğiniz, çok açıktı ve savunduğunuz tezle ilgili, iyi ve tutarlı açıklamalar içeriyordu. Tebrikler! (Profesör Dr.WaficSinno, Beyrut, Lübnan)

“Melodik şiirler” (Profesör Dr. IgorDeklova, Konser Piyanisti; Müzikal Sanatçılar Birliği, Slovenya)

“Veziroğlu Hanım., olağanüstü birisiniz. Performansınız, 57 ülkeden kongreye katılan dinleyicileri, Avrupa’da ve Washington’da büyüledi.” (NicholasLaw, IBC Direktörü, İngiltere )

“Şiirlerin Prensesi…Sihirli şiirler…”(Prof. Veli Pancarcı, uluslararası hukuk profesörü)

“Tebrikler Sn. H. Veziroğlu! ‘Yitik Yürekler Bulvarı Konukları’ adlı kitabınızdan dolayı, İspanya Prensi, sizi takdir ediyor ve kutluyor…”(JaimeAlfonsin, İspanya Prensi adına; Zarzuela Sarayı,2003)

Saygılarımla

Levent KANDEMİR

 

Haberler

seers cmp badge