Genç Patronlar

* HER ŞEY DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN

Haber Burada

GENÇ PATRONLAR GAZETESİ

Emine Erdoğan, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü etkinliğine katıldı
Dünya, Gündem, Türkiye

Emine Erdoğan, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü etkinliğine katıldı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü programına katıldı. Emine Erdoğan programda yaptığı konuşmada, kadınların olmadığı bir siyasi ve toplumsal yaşamda, toplumsal ilerlemeden bahsedilemeyeceğinin altını çizdi.

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 84. yıl dönümü vesilesiyle AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, AK Parti teşkilatına mensup kadınlara hitap eden Emine Erdoğan, 5 Aralık’ın Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme hakkı dolayısıyla bir milat olduğunu söyledi. Emine Erdoğan, kadınların olmadığı bir siyasi ve toplumsal yaşamda, toplumsal ilerlemeden bahsedilemeyeceğinin altını çizdi.

“FARKLI DİN, DİL VE ETNİK KÖKENE SAHİP TÜM KADINLARIMIZLA HUZUR İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Yakın geçmişte başörtülü kadınlar için kayıp yıllar olsa da bu ayıbın ortadan kaldırıldığını söyleyen Emine Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Çok şükür ki büyük mücadelelerin sonunda bu ayıp ortadan kalktı. Şimdi farklı din, dil, etnik kökene sahip tüm kadınlarımızla huzur içinde yaşamak istiyoruz. Nazım’ın dediği gibi: ‘Yaşamak! Bir ağaç gibi tek ve hür! Bir orman gibi kardeşçesine!’ Yaşayacaksak hep beraber, birbirimize saygı göstererek, farklılıklarımızı bağrımıza basarak yaşayacağız. Belli bir zümrenin inanç ve ideolojileri, varlığını başka yaşam tarzlarını istila ederek devam ettiriyorsa, bu gözyaşından beslenmektir. Allaha şükür ki gözyaşı artık kimsenin ekmeğine katık olmuyor.

AK Parti’de kadınların yerine değinen Emine Erdoğan, “Kadının değiştirici ve dönüştürücü gücü partimizin en önemli yakıtıdır. Partimizde kadınlar hiçbir zaman ikincil görevlerde düşünülmedi. Kadınlar hiçbir zaman siyasetin nesnesi yapılmadı. Onları her zaman siyasetin öznesi olarak gördük, görmeye de devam edeceğiz” dedi.

Yerel seçimler yaklaşırken, AK Parti’nin ince işçilik döneminde kadın duyarlılığına olan ihtiyaca vurgu yapan Emine Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye’nin ihtiyaçlarını ilmek ilmek örmeliyiz. Kadın duyarlılığının, zevkinin yansımasını özellikle şehirlerimizde görmeliyiz. Kültür, sanat ve çevre konuları, yeni dönemin esas meseleleridir.”

Toplantıya, AK Partili kadın milletvekilleri ve bakanlar ile kadın kolları il başkanları ve teşkilat mensubu kadınlar katıldı.

 

Haberler

seers cmp badge